Hobbyclub

De Doewat


Groepen & tijden

Momenteel zijn bij "De Doewat" 7 jeugdgroepen en 4 creatieve volwassenengroepen actief. Bij voldoende belangstelling zijn eventueel andere clubtijden bespreekbaar.

Jeugdgroepen

Op de groepen, verdeeld over de middagen en de avonden, kan er door de jeugdleden naar hartenlust gedurende vijf kwartier geknutseld worden. Iedereen kan er naar eigen keuze de meest uiteenlopende vormen van handenarbeid verrichten. In de clubruimte zijn alle soorten van gereedschap en materialen voorhanden. Ook is een groot aantal voorbeelden aanwezig, zodat er aan ideeën zeker geen gebrek is. Ook zijn er veel beschrijvingen van bouwpakketten beschikbaar.

De clubtijden voor de jeugdleden zijn:

 • maandagmiddag 15:45-17:00 uur
 • maandagavond 18:45-20:00 uur (Tekenen en schilderen, vanaf ongeveer 8 jaar)
 • dinsdagmiddag 15:45-17:00 uur
 • dinsdagavond 18:45-20:00 uur (vanaf ongeveer 10 jaar)
 • woensdagmiddag 14:45-16:00 uur (een uur vroeger dan maandag- en dinsdagmiddag)
 • woensdagavond 18:45-20:00 uur (vanaf ongeveer 10 jaar)
 • donderdagmiddag 14:45-16:00 uur

Aanvang en einde van knutselclubmiddag......

De kinderen zijn vanaf een kwartier voor de officiële begintijd welkom in onze ruimte. Als de kinderen voor de aanvang buiten spelen, valt dat buiten de verantwoordelijkheid van De Doewat. Aan het einde van de knutselmiddag, om precies 5 uur voor de maandag- en dinsdagmiddag (of 4 uur voor de woensdag- en donderdagmiddagmiddag) doen we de buitendeur open en mogen de kinderen met ouders/verzorgers mee (of alleen) naar huis. Als de ouders er nog niet zijn, en het is mooi weer, dan is het voor de kinderen leuker om buiten te spelen dan binnen te moeten wachten. De clubleiding is ondertussen bezig met het aanvegen van de knutselruimte maar één van ons houdt dan buiten "een oogje in het zeil" bij het buitenspelen. In principe gaan alle leiders een kwartier na het einde van de knutselmiddag naar huis. Mocht u zodanig verlaat zijn dat u kwart over 5 (of kwart over 4) niet gaat halen, laat het ons dan weten. We zullen dan zoeken naar een oplossing. Telefoonnummers van een aantal leiders vindt u op de website, het vaste nummer van de Notelaer in de hal naast de Doewat-ruimte is 015-3695550.

Volwassenengroepen

Op dit moment zijn er 4 creatieve groepen voor volwassenen in "De Notelaer" actief. De activiteiten daar verschillen heel erg: van zeer kunstzinnig tot puur vakmanschap.

Elke dinsdag en woensdag is er een creatieve ochtend. Door leiding, oud-leiding en ook anderen worden daar allerlei oude en nieuwe technieken beoefend.

Tot slot is er elke donderdag een creatieve instuif-avond. Leiding kan daar een programma voor zijn of haar groep voorbereiden, meehelpen aan het onderhoud van gereedschappen, maar ook iets voor zich zelf maken. Ook kunnen hier voormalige jeugdleden, oud-leiding en anderen creatief bezig zijn. Ga er gerust eens kijken.

De clubtijden voor de volwassen leden zijn:

 • maandag 10:00-12:00 uur (tekenen/schilderen)
 • dinsdag 09:30-11:30 uur (algemeen creatief)
 • woensdag 09:30-11:30 uur (algemeen creatief, haken & breien)
 • donderdag 09:30-11:30 uur (tekenen/schilderen)
 • donderdag 19:30-21:30 uur (algemeen creatief)