Hobbyclub

De Doewat


Welkom bij hobbyclub "De Doewat"


Nieuwsberichten:

1 Recent bereikte ons het bericht dat Paulien Bijl, een van onze trouwste leden en geliefd clubleidster, op donderdag 18 november is overleden. Wij wensen haar man en kinderen veel sterkte met dit verlies!
2 De avondclubs voor volwassenen zijn tot nader order gesloten ivm de recente Coronavoorschriften.

__________________________________________________________

De hobbyclub "De Doewat" is een knutsel- en hobbyclub die in 1973 werd opgericht. De club stelt zich tot doel om de creativiteit én het verantwoordelijkheidsbesef van de opgroeiende jeugd in Pijnacker te bevorderen en hen vaardigheid in een goede omgang met materialen en gereedschappen bij te brengen.

Ook aan het volwassenenwerk wordt door de hobbyclub aandacht besteed. Op dit moment zijn er 4 creatieve groepen, met in totaal ongeveer 30 volwassen leden actief. De activiteiten daar verschillen heel erg, van handwerken tot schilderen, van zeer kunstzinnig tot puur vakmanschap. Soms is het samen bezig zijn ook een doel op zich.

De kinderen kunnen naar eigen keuze de meest uiteenlopende vormen van handenarbeid verrichten, zoals: houtbewerken, figuurzagen, bootjes en auto's maken, modelbouw, hout inbranden, solderen, styropor snijden, embossing, pergamano, origami, glas graveren, tegeltjes schilderen, textiel verven, poppen, knuffeldieren en sieraden maken, maar ook werken met kralen, rubberplaat, gips, (giet)klei, glazuur, fimo, ...... en nog heel veel meer. Verdeeld over een aantal groepen worden de jeugdleden van de club hierin bijgestaan door bijna 15 vrijwillig(st)ers.

Op deze site vindt U meer informatie over onze hobbyclub via een klik op één van de bovenstaande onderwerpen.