Welkom bij hobbyclub "De Doewat"


Nieuwsberichten:

We hebben er rekening mee gehouden dat er van enkele kinderen geen foto's gepubliceerd mogen worden. Er is echter door vele mensen jl. zaterdag gefotografeerd en gefilmd tijdens het feest bij De Notelaer. Mocht uw zoon of dochter (of uzelf) toch ongewenst zichtbaar zijn op een gepubliceerde foto of film, laat het ons weten. We zullen, als de foto door ons gemaakt is, zorgen voor onmiddellijke verwijdering. Als de foto of film door iemand anders gemaakt is, zullen we ons best doen om de foto of video te laten verwijderen.


De hobbyclub "De Doewat" is een knutsel- en hobbyclub, die in 1973 werd opgericht. De club stelt zich tot doel om de creativiteit én het verantwoordelijkheidsbesef van de opgroeiende jeugd in Pijnacker te bevorderen en hen vaardigheid in een goede omgang met materialen en gereedschappen bij te brengen.

Naar eigen keuze kunnen de kinderen er de meest uiteenlopende vormen van handenarbeid verrichten, zoals: houtbewerken, figuurzagen, bootjes en auto's maken, modelbouw, hout inbranden, solderen, styropor snijden, embossing, pergamano, origami, glas graveren, tegeltjes schilderen, textiel verven, poppen, knuffeldieren en sieraden maken, maar ook werken met kralen, rubberplaat, gips, (giet)klei, glazuur, fimo, ...... en nog heel veel meer. Verdeeld over een aantal groepen, worden de jeugdleden van de club hierin bijgestaan door bijna 15 vrijwillig(st)ers.

Ook aan het volwassenenwerk wordt door de hobbyclub aandacht besteed. Op dit moment zijn er 4 creatieve groepen, met in totaal ongeveer 40 volwassen leden, actief. De activiteiten daar verschillen heel erg; van zeer kunstzinnig tot puur vakmanschap, waarbij ook de gezelligheid vaak nog een doel is.

Op deze site vindt U meer informatie over onze hobbyclub via een klik op één van de bovenstaande onderwerpen.