Hobbyclub

De Doewat


Welkom bij hobbyclub "De Doewat"


Nieuwsberichten:

Update 26 april 2020.
Rekening houdend met de Corona-maatregelen zoals die op 20 april zijn afgekondigd, heeft het bestuur van Hobbyclub De Doewat besloten dat de Doewat gesloten zal blijven tot na de zomervakantie. Dat betekent dat we pas weer starten op maandag 31 augustus.
Uiteraard blijven we de richtlijnen volgen en passen ons beleid aan als en waar dat nodig is.
In juni gaan we weer beginnen met het indelen van de nieuwe clubs, en rond die tijd kunt u van ons een bericht ontvangen met de vraag welke kinderen zich willen aan- of afmelden voor het nieuwe seizoen 2020/2021.


De hobbyclub "De Doewat" is een knutsel- en hobbyclub, die in 1973 werd opgericht. De club stelt zich tot doel om de creativiteit én het verantwoordelijkheidsbesef van de opgroeiende jeugd in Pijnacker te bevorderen en hen vaardigheid in een goede omgang met materialen en gereedschappen bij te brengen.

Naar eigen keuze kunnen de kinderen er de meest uiteenlopende vormen van handenarbeid verrichten, zoals: houtbewerken, figuurzagen, bootjes en auto's maken, modelbouw, hout inbranden, solderen, styropor snijden, embossing, pergamano, origami, glas graveren, tegeltjes schilderen, textiel verven, poppen, knuffeldieren en sieraden maken, maar ook werken met kralen, rubberplaat, gips, (giet)klei, glazuur, fimo, ...... en nog heel veel meer. Verdeeld over een aantal groepen, worden de jeugdleden van de club hierin bijgestaan door bijna 15 vrijwillig(st)ers.

Ook aan het volwassenenwerk wordt door de hobbyclub aandacht besteed. Op dit moment zijn er 4 creatieve groepen, met in totaal ongeveer 40 volwassen leden, actief. De activiteiten daar verschillen heel erg; van zeer kunstzinnig tot puur vakmanschap, waarbij ook de gezelligheid vaak nog een doel is.

Op deze site vindt U meer informatie over onze hobbyclub via een klik op één van de bovenstaande onderwerpen.