Hobbyclub

De Doewat


Welkom bij hobbyclub "De Doewat"


Nieuwsberichten:

Op 9 maart is er een Open Dag bij De Doewat!

Op zaterdag 9 maart is de Open Dag bij de Hobbyclub De Doewat. Iedereen van zes tot achttien jaar is dan 's morgens van 10.30 - 12:30 en 's middags van 13:15 - 15.30 uur welkom om te komen kijken en gelijk iets leuks te knutselen, helemaal gratis. Neem je vrienden, ouders of opa en oma mee naar de gezelligste Open Dag in de buurt. Bij De Doewat is altijd wat Te Doen!


De hobbyclub "De Doewat" is een knutsel- en hobbyclub, die in 1973 werd opgericht. De club stelt zich tot doel om de creativiteit én het verantwoordelijkheidsbesef van de opgroeiende jeugd in Pijnacker te bevorderen en hen vaardigheid in een goede omgang met materialen en gereedschappen bij te brengen.

Naar eigen keuze kunnen de kinderen er de meest uiteenlopende vormen van handenarbeid verrichten, zoals: houtbewerken, figuurzagen, bootjes en auto's maken, modelbouw, hout inbranden, solderen, styropor snijden, embossing, pergamano, origami, glas graveren, tegeltjes schilderen, textiel verven, poppen, knuffeldieren en sieraden maken, maar ook werken met kralen, rubberplaat, gips, (giet)klei, glazuur, fimo, ...... en nog heel veel meer. Verdeeld over een aantal groepen, worden de jeugdleden van de club hierin bijgestaan door bijna 15 vrijwillig(st)ers.

Ook aan het volwassenenwerk wordt door de hobbyclub aandacht besteed. Op dit moment zijn er 4 creatieve groepen, met in totaal ongeveer 40 volwassen leden, actief. De activiteiten daar verschillen heel erg; van zeer kunstzinnig tot puur vakmanschap, waarbij ook de gezelligheid vaak nog een doel is.

Op deze site vindt U meer informatie over onze hobbyclub via een klik op één van de bovenstaande onderwerpen.