Hobbyclub

De Doewat


Welkom bij hobbyclub "De Doewat"


Nieuwsberichten:

Bericht m.b.t. coronavirus, zondag 15 maart:
Zoals u vast al gehoord heeft, zullen de scholen sluiten vanaf maandag. Dat betekent dus dat De Doewat ook tot nader order gesloten zal zijn. Het is erg jammer maar we kunnen niet anders. Zodra we weer open gaan, krijgt u uiteraard onmiddellijk bericht.
Rob Lohman
voorzitter Hobbyclub De Doewat

Bericht m.b.t. coronavirus, vrijdag 13 maart:
De hobbyclub De Doewat zal open blijven zolang als de basisscholen in onze regio ook open blijven. Mocht uw kind niet aanwezig kunnen zijn bij de Doewat, laat het alstublieft meteen weten zodat we het aantal begeleiders kunnen aanpassen aan het aantal aanwezige kinderen. (Afmelden via ledenadministratie@dedoewat.nl of 06 1531 8775)

Nog maar enkele plekken vrij bij de schilderclub op maandagavond!
Tijd: van 18:45 tot 20:00 uur.

Aansluitend aan de woensdagmiddagclub wordt er door yoga docent Debby kinderyoga georganiseerd van 16:00 tot 17:00 in De Notelaer. Voor meer informatie klik hier.


De hobbyclub "De Doewat" is een knutsel- en hobbyclub, die in 1973 werd opgericht. De club stelt zich tot doel om de creativiteit én het verantwoordelijkheidsbesef van de opgroeiende jeugd in Pijnacker te bevorderen en hen vaardigheid in een goede omgang met materialen en gereedschappen bij te brengen.

Naar eigen keuze kunnen de kinderen er de meest uiteenlopende vormen van handenarbeid verrichten, zoals: houtbewerken, figuurzagen, bootjes en auto's maken, modelbouw, hout inbranden, solderen, styropor snijden, embossing, pergamano, origami, glas graveren, tegeltjes schilderen, textiel verven, poppen, knuffeldieren en sieraden maken, maar ook werken met kralen, rubberplaat, gips, (giet)klei, glazuur, fimo, ...... en nog heel veel meer. Verdeeld over een aantal groepen, worden de jeugdleden van de club hierin bijgestaan door bijna 15 vrijwillig(st)ers.

Ook aan het volwassenenwerk wordt door de hobbyclub aandacht besteed. Op dit moment zijn er 4 creatieve groepen, met in totaal ongeveer 40 volwassen leden, actief. De activiteiten daar verschillen heel erg; van zeer kunstzinnig tot puur vakmanschap, waarbij ook de gezelligheid vaak nog een doel is.

Op deze site vindt U meer informatie over onze hobbyclub via een klik op één van de bovenstaande onderwerpen.